Hoe het ooit begon.
Het gezicht achter de DHZ Textielfabriek heet Elke. Ik ben geboren in de jaren 70. Dat er bij ons thuis genaaid werd was heel normaal. Naaien was goedkoper dan kopen en mijn moeder naaide wat af. Zij had dat van haar moeder , mijn oma, meegekregen en was er behoorlijk handig in. Ook Beppe was heel creatief, zij was coupeuse.

Alles wat voor mij werd gemaakt vond ik prachtig. Als mijn moeder aan het naaien was, dat was vaak, kon ik uren kijken naar hoe ze dat deed. Dat deed ik als kleuter  vervolgens na op mijn kleine naaimachientje. In mijn tienerjaren mocht ik ook achter de grote naaimachine. Met vallen en opstaan maakte ik het mij eigen. Mijn geduld  maakte ook een ontwikkeling door. Ik kan je vertellen dat en er in het begin veel in de prullenbak is beland. Toch heb ik het nooit opgegeven, ik vond het heerlijk om achter de naaimachine te zitten.

Echter durfde ik niet naar mijn hart te luisteren en vond ik het niet zo bijzonder wat ik kon. De studiekeuze vond ik moeilijk, het werd de PABO, toch wel een creatief beroep. Ik werd moeder en vond het leuk om voor de babykamers te naaien, en ook de kleertjes (kleren naai ik nu nog voor mijn 3 boys).
Het was een vriendin die er mij op wees dat het toch best wel bijzonder was; bijzonder om zonder ooit een cursus gevolgd te hebben die kleding te naaien.

Daar begon voor mij de zoektocht naar de ware ‘IK’.
Een aantal jaar geleden ging ik op zoek naar mijzelf; een zoektocht naar liefde en geluk. Wat anderen al in mij zagen, begon ik ook te zien en ik vond de liefde, mijn passie voor naaien. Ik ging luisteren naar wat mijn hart mij ingaf. Ik stopte als leerkracht basisonderwijs en startte de DHZ Textielfabriek.

Mijn visie
De liefde die ik heb gevonden wil ik delen en doorgeven aan jou. Zodat jij in mijn naaiatelier jouw uniciteit kan ontdekken. Ik zal jou helpen te stralen.

‘Je mag zijn wie je bent.’
Iedereen is uniek, heeft een eigen stijl.  In de DHZ Textielfabriek verken jij je eigen, unieke stijl.  Je zal je mogelijkheden ontdekken. Beperkingen zijn er niet in de DHZ Textielfabriek.

 

 

'Het schijnt dat mensen die fouten durven maken ook veel creatiever zijn!'

error: Deze content is beschermd.