Hoe het ooit begon.
Het gezicht achter de DHZ Textielfabriek heet Elke. Ik ben geboren in de jaren 70.  In die tijd werd er veel genaaid. Beide oma’s, waarvan 1 coupeuse, waren creatief met textiel en ook mijn moeder was een fervent naaister. Als klein meisje keek ik de kunst bij haar af en ging ik zelf oefenen achter mijn kleine naaimachientje. In mijn tienerjaren mocht ik ook achter de grote naaimachine. Met vallen en opstaan maakte ik het mij eigen. Mijn geduld  maakte ook een ontwikkeling door. Ik kan je vertellen dat er in het begin veel in de prullenbak is beland. Toch heb ik het nooit opgegeven. en zelf eenmaal moeder begon ik ook kleren voor mijn babys te naaien en ook voor mijn peuters en kleuters.
Het was een vriendin die er mij op wees dat dat toch best wel bijzonder was.
Bijzonder om zonder ooit een cursus gevolgd te hebben die kleding te naaien.

Daar begon voor mij de zoektocht naar de ware ‘IK’.
Inmiddels stond ik namelijk al 10 jaar voor de klas, in het basisonderwijs.
Mijn gevoel vertelde dat het tijd werd om mijn hart te volgen en ruimte te creëren voor ontwikkeling.
In september 2015 besloot ik om naailessen te gaan volgen. Dit bleek voor mij niet geheel vernieuwend.
Ondertussen volgde ik de opleiding textielkunst, aan de DIY Textileschool in Amsterdam, die ik in juni 2016 afgerond heb.In november 2015 startte ik de DHZ Textielfabriek met naailessen voor kinderen. Die 1e les op 10 november zaten er 4 kinderen en het was zo leuk; ik wist dat dit is wat ik nog lang wil blijven doen.
In september 2016 ben ik begonnen met de opleiding Modinette bij Ensaid Modevakscholen en nu volg ik de module Costumière
Naast naaien vind ik het heerlijk te borduren, breien, haken, weven en ga zo maar door.

Mijn visie
Mijn naailessen baseer ik op wie jij bent, op jouw basis en jouw doel. Wat betekent dat we samen naar een verzekerde, vertrouwde, positieve naaiervaring toewerken, waarbij jij optimaal in je vel zit en in volledige vrijheid.  Mijn rol hierin is sturen en leiden, jij bent degene die het doet.

‘Je mag zijn wie je bent.’
We leven in een stempelmaatschappij; we zijn zoekende naar wie we zijn en wie of wat ons kan helpen. Zonder stempel kan je misschien niet de juiste hulp krijgen. In de DHZ Textielfabriek ben jij geen stempel. In de DHZ Textielfabriek verken jij je mogelijkheden en ken je geen beperkingen.

'Het schijnt dat mensen die fouten durven maken ook veel creativer zijn!'

error: Deze content is beschermd.